Филмите за знаменития агент Джеймс Бонд не са просто успешна поредица, а неподражаем феномен. Затова с огромен ентусиазъм можем официално да споделим - новият филм, посветен на най-известния шпионин в света, е със заглавие "Смъртта може да почака" и ще направи своята премиера по кината у нас на 10 април следващата година.

Официална информация от студиото за последните събития от продукцията е, че краят на снимките е вече факт. Последната снимачна локация беше Матера, Италия, където специална фотосесия имаха Даниел Крейг, Леа Сейду и режисьорът на продукцията - нашумелият напоследък Кари Фукунага.

Вижте кадрите >>

В ролята на легендарния агент 007 за пети пореден път влиза Даниел Крейг, който демонстрира изключителна класа и сякаш се превърна в абсолютно олицетворение на представите на зрителите за това как наистина трябва да изглежда един професионален и непобедим шпионин. В "Смъртта може да почака" участие взимат и още забележителни актьори, познати ни от предишните заглавия за култовия агент, както и такива, които за пръв път се включват в знаменития франчайз. Сред тях са Рами Малек, който има отговорната задача да се превъплъти в ролята на злодея, Ралф Файнс, който се завръща в ролята си на М, Леа Сейду, Бен Уишоу, Наоми Харис, Били Магнусен, Ана де Армас, Рори Киниър и други.

Публикувани бяха кадри и на емблематичния за франчайза автомобил на Джеймс Бонд Aston Martin. Лондон и Ямайка също бяха част от снимачните локации на филма, а самият принц Чарлз посети продукцията "на терен" в края на месец юни.

Снимка: AP/БТА

Добре познатият на всички фенове Официален ден на Бонд, известен като GLOBAL BOND DAY, бе отбелязан на 5 октомври за осми пореден път с тематични събития по целия свят, кулминацията на които беше първата официална визия на Смъртта може да почака. В традиционния си стил първите кадри показват малко, но казват много и феновете са повече от екзалтирани. Традицията стартира през 2012 г. по повод златната годишнина на шпионската поредица и премиерата на песента на Адел "Skyfall".

В "Смъртта може да почака" Джеймс Бонд вече не е на активна служба и се наслаждава на безгрижен живот в Ямайка, но спокойствието му е нарушено от нова мисия, поверена от ЦРУ. Той трябва да тръгне по следите на мистериозен злодей, който държи в ръцете си опасна нова технология.

Как точно ще се разгърне историята този път и има ли невъзможни неща за агент 007? Вече нямаме никакво търпение да разберем, но поне знаем точно кога. "Смъртта може да почака" влиза в кината на 10 април 2020 година.