Продължава бляскавият парад на звездите в Кан. По червения килим преминаха топмоделът Адриана Лима и индийската красавица Айшвария Рай с впечатляващи визии.

Вижте снимки >>

Актрисата избра пищен бял тоалет от пера, с който изпълваше цялото пространство пред фотографите. Адриана Лима пък се появи в тъмносиня рокля с пайети и гол гръб. По червения килим преминаха още Марион Котияр, Леа Сейду, Уини Харлоу и още много знаменитости.

Вчера режисьорът Арно Деплешен представи новия си филм "Рубе, светлина" с участието на Рошди Зем в главната роля. Това е първият криминален филм на Деплешен.

 "Исках да заснема филм, в който се описват действителни събития", каза Деплешен.

58-годишният режисьор е чест участник в изданията на кинофестивала в Кан. Сега Арно за шести път участва в надпреварата за "Златната палма". Предишният път бе през 2013 г. с филма "Джими П.", а преди две години кинофестивалът в Кан бе открит с прожекция на филма му "Призраците на Исмаел".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Не желаех отново да заснема измислена история, както в "Призраците на Исмаел", поясни Деплешен. Той се вдъхновил от Алфред Хичкок, който заснел филма си "Набеден за виновен", след като идеята за него му хрумнала, докато четял вестник.

Деплешен си е поставил за цел да пренесе на големия екран убийството на възрастна дама от две млади жени в Рубе през 2002 г. Комисарят Дауд (Рошди Зем) е харизматичен мъж, който изпълнява съвестно задълженията си, познава много добре града си, разчита на инстинкта си и полага усилия никога да не съди събеседниците си. В полицейския участък пристига начинаещият детектив Луи Котрел (Антоан Рейнарц, получил "Сезар" за най-добър актьор в поддържаща роля за "120 удара в минута"), който е изнервен и допуска грешки. По време на разследване те срещат младите жени Клод (Леа Сейду) и Мари (Сара Форестие). Дауд и Котрел отново ще се срещнат с тях след убийството на възрастната дама.

Междувременно бе оповестено, че анимацията "Загубих тялото си" на французина Жереми Клапен и исландецът Ингвар Сигурдсон за ролята си в "Бял ден" са отличени в рамките на Седмицата на критиката. Журито е председателствано от колумбийския режисьор Сиро Гера. "Загубих тялото си" получи голямата награда на журито, а Ингвар Сигурдсон - приза за нов талант.