Тази вечер в първородното българско "кулинарити" ще плакнем очи в две авторски рецепти, предложени от Ивайло Даев и Даниел Стефанов.

Ивайло Даев кандидатства в "Ястие на годината" с авторска рецепта на агнешко Уелингтън, гарнирано с най-разнообразни вкусотии. Ивайло е на 27 години от Стара Загора, но от 8 години живее и работи във Варна. Женен е, но вкъщи той държи черпака, защото обожава да готви. Завършил е езикова гимназия, след което и икономически университет, бакалавър "Логистика" и магистър "Туризъм". На сърце обаче му остава готвенето, с което никога не се е занимавал професионално. Участието му в "Ястие на годината" е провокирано от желанието му за нови предизвикателства. Мечтае някой ден да отвори собствен ресторант и да произвежда различни хранителни продукти.

Даниел Стефанов кандидатства в "Ястие на годината" с иновативен прочит на познатата от времето на Балкантурист овчарска салата. Даниел е на 27 години от Кюстендил, а в дипломата му за висше образование е отбелязано - "Бизнес икономика" и "Маркетинг". Признава, че това, което го влече най-силно, е кулинарията и от две години работи като готвач. В "Ястие на годината" Даниел решава да участва, докато гледа мач с приятели, които го убеждават да се запише в предаването. По готвенето се запалва още като дете, докато помага на баба си и дядо си, а малко след това дори измества родителите си в кухнята. Занимавал се е професионално с футбол до преди няколко години, но тежка травма го вади извън терена. Споделя, че обича и да рисува. Някой ден мечтае да отвори семейно ресторантче, което да обслужва сам и да представя храната, която той харесва.

Ивайло и Даниел са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината".

Повече подробности за ястията на Ивайло и Даниел, както и за самите тях, ще научите тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Коя от двете рецепти ще продължи напред, ще реши нашето жури.

Ако и вие обичате да готвите, запишете се за кастинг в "Ястие на годината" ТУК >>