Певицата Алиша Кийс ще води церемонията за наградите "Грами" през февруари в Лос Анджелис.

Изпълнителката лично е оповестила новината, публикувайки в канала си в Ютюб клип с продължителност над девет минути. Кадрите показват как 37-годишната Алиша Кийс приема обаждането от мениджъра си с вълнуващата вест, как я споделя с близките си, как пробва дрехи и участва в промоционална фотосесия. В клипчето могат да се видят и 15-те награди "Грами", на които е носителка певицата.

В изявлението си изпълнителният продуцент Кен Ерлих не пести похвалните слова за Алиша Кийс и изразява надежда, че тя ще "направлява" зрителите през едно "специално шоу" през февруари.

На свой ред Нийл Портнау, президент и главен изпълнителен директор на американската Национална звукозаписна академия, която присъжда наградите "Грами", казва:

"Алиша Кийс е динамичен изпълнител, притежаващ рядката комбинация от смайващ талант и страст към "занаята". Това я прави идеалният избор за домакин на нашето шоу".

Наградите "Грами" ще бъдат раздадени за 61-ви път на 10 февруари в центъра "Стейпълс" в Лос Анджелис. С най-много номинации за отличията - осем на брой, е рапърът Кендрик Ламар. Следват рапърът Дрейк със седем, Бранди Карлайл и Бойуанда с по шест и Карди Би, Лейди Гага, Чайлдиш Гамбино, Марън Морис, Габриела Уилсън (H.E.R) и продуцентът Саунуейв с по пет, припомня Контактмюзик, цитиран от БТА.