2000 от туристите, които ще се отправят към Израел за песенния конкурс "Евровизия" през май, ще могат да се настанят в градски къмпинг вместо в скъпи хотели.

Кметството на Тел Авив съобщи днес, че е одобрило построяването на "Палатков град", който ще предлага основно настаняване, "глемпинг" - по-бляскава форма на настаняване и луксозни каравани, пишат от БТА.

Къмпингът ще бъде разположен в парка Яркон, близо до ЕКСПО Тел Авив, където ще се проведе паневропейското музикално състезание.

Очаква се над 10 000 международни туристи да бъдат привлечени от събитието в 430-хилядния Тел Авив.

Кметът на квартал Яфа в Тел-Авив, Рон Хулдаи, описа опциите за къмпингуване като "приемливи", но градът все още не е оповестил конкретни цени. На мястото, където ще бъде разположен къмпингът, ще има душове, зона за развлечения и партита, сергии за храна и напитки и стоянка за наемане на велосипеди.

Цените на резервациите в и без това скъпите хотели рязко ще се покачат по време на събитието. Десетки личности от областта на културата разкритикуваха решението да се позволи на Израел да бъде домакин на шоуто и призоваха за бойкот, обвинявайки страната в нарушаване на човешките права на палестинците.