ЛеБрон Джеймс е новият крал на бокс-офис класацията на Северна Америка, след като "Космически забивки: Новите легенди" регистрира 31,6 милиона долара приходи от продажби през уикенда и постави рекорд за семеен филм в пандемията.

"Черната вдовица" отстъпи лидерската позиция с приходи в размер на 26,3 милиона долара.

Малцина очакваха подобен успех за "Космически забивки: Новите легенди". Заради недобрите отзиви на критиката се очакваше приходите при премиерата на продукцията да не надвишат 20 милиона долара. Но се оказа, че голяма част от семействата и представителите на поколението, родено в началото на новото хилядолетие и израснало с първата част на историята, са отишли в кината да видят продължението с участието на Джеймс, макар че то се излъчва безплатно за абонати на НВО Макс.

От "Warner Bros." съобщиха, че 32 на сто от публиката е била на възраст под 18 години, което е повече от обичайното. Повечето от семейните филми, излезли през пандемията, от "Бебе Бос 2" до "Рая и последният дракон", регистрираха малко под 20 милиона долара приходи.

Приходите от "Черната вдовица" спаднаха със 67 на сто през втората седмица на продукцията на пазара. Миналата седмица тя постави рекорд за приходи по време на пандемията с 80 милиона долара на северноамериканския пазар и 78 милиона долара от чужбина.

С дебюта си на пазара "Escape Room: Tournament of Champions'' отчита приходи около 8,8 милиона долара, които отреждат трето място в класацията тази седмица за заглавието, дело на "Sony".

На четвърто място е "Бързи и яростни 9" с приходи от 7,6 милиона долара, набрал от премиерата си досега 591,2 милиона долара на глобалния пазар, предава БТА. На пета позиция е "Бебе Бос 2: Семейни Работи" с 4,7 милиона долара.