Анджела Басет бе обявена за артист на годината на 54-ата годишна церемония за наградите "Имидж" на американската Национална асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP), предават световните осведомителни агенции.

Филмът "Черната пантера: Уаканда завинаги", в който участва и актрисата, спечели приза за най-добър филм на церемонията, която се проведе в Пасадена, Калифорния.

Вайола Дейвис беше отличена за ролята си в екшън епоса "Жената воин". Уил Смит пък взе наградата за най-добър актьор за драмата, разказваща за робството - "Emancipation".

"Никога не искам да не бъда достатъчно смела като жена, като чернокожа жена, като артист", каза Дейвис, като използва цитат на героинята си във филма. "Благодаря на всички, които участваха в "Жената воин", защото това не беше нищо друго освен високооктанова смелост".

Снимка: Getty Images

"Начално училище Абът" взе приза за комедиен сериал. Създателката и звезда на продукцията Куинта Брънсън покани колегите си на сцената и похвали предавания като "black-ish".

Тенисистката Серина Уилямс беше отличена за постиженията си в сферата на спорта.

Водещ на 54-ата церемонията за наградите "Имидж" беше Куин Латифа, предава БТА. Събитието беше излъчвано на живо по "Блек Ентъртейнмънт Телевижън "(BET - Black Entertainment Television).

Снимка: Getty Images