Супергеройската продукция "Ант-мен и Осата: Квантомания" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка за втора поредна седмица с приходи от 32,2 милиона щатски долара, съобщи Асошиейтед прес. Интересът към филма обаче намаля необичайно рязко през втората седмица на екран - с 69,7 процента. Отзивите за него бяха доста лоши както от специалистите, така и от публиката.

Хорър комедията "Кокаинова мечка" дебютира над очакванията на второ място с 23,1 милиона долара.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Филмът, режисиран от Елизабет Банкс е по истински случай - за мечка, умряла през 1985 г., след като погълнала кокаин, паднал от самолет на трафиканти. Трейлърът за него беше излъчен преди "Супербоул" и беше гледан от повече от 90 милиона зрители по света. Филмът предизвика зрителски интерес въпреки смесените отзиви на критиката.

На трето място в бокс-офис класацията на Северна Америка е християнският филм "Jesus Revolution" с участието на Келси Грамър и и Джоел Кортни. Приходите от него са над очакванията - 15,5 милиона долара.

"Аватар: Природата на водата" е на четвърто място с 4,7 милиона долара, а "Котаракът в чизми: Последното желание" е пети с 4,1 милиона долара.