Екшънът с Джерард Бътлър "Гренландия: Последно убежище" събра най-много публика в киносалоните у нас, сочат обобщените данни.

Спасяването на семейство от последствията, които носи астероидна катастрофа е гледано от 5 849 зрители и отчита 61 815 лева от билетите им.

На втора позиция е комедията с Робърт Де Ниро "Войната с дядо", която излезе преди три седмици у нас.

Случващото се във взаимоотношенията между настанения в стаята на внука дядо и изпратения на тавана внук е разсмяло вече 24 828 зрители и има 232 594 лева приходи от билетите им, пише БТА.

"Мулан" е на трета позиция по зрителски интерес след миналия уикенд.

Игралната версия на анимацията от 90-те години на миналия век за момиче от китайско семейство, което се преоблича като момче и заменя баща си в императорската армия е гледана от 28 536 зрители и има 313 460 лева приходи за трите седмици у нас.

Снимка: Форум Филм България

Четвърти по ред е анимационния "Скуби-ду!", който е първата пълнометражна версия по популярните комикси и филми за познатото куче. Детективската банда около Скуби и историята от самото начало на запознанството им с Шаги са гледани от 10 929 зрители и отчита 92 089 лева приходи за десетте дни на екран у нас.

На пето място е втората премиера от миналия уикенд - "Лигата на животните". Анимацията за бездомното куче Роджър, което се грижи за събратята си в града и се оказва смелчагата, който трябва да спаси града от роботите, които са прогонили хората, е гледана от 2 348 зрители и има 20 036 лева приходи.

Романтичната драма "След сблъсъка" е на шесто място в топ 10. Вторият филм по едноименната книга от тетралогията на Анна Тод за Теса и Хардин, които се лутат между пълно помирение и раздяла е вече месец на екраните у нас и е гледан от 38 599 зрители, като отчита 326 501 лева приходи.

Седма позиция е за екшънът "Тенет" с Ерън Тейлър-Джонсън и Робърт Патисън в главните роли. Историята за международен шпионаж и пътуване във времето е вече пета седмица в кината у нас и е гледана от 34 142 зрители и има 358 024 лева приходи.

Снимка: Официален плакат на филма / Warner Bros

Осмо място е за българският "Диви и щастливи" на режисьора Мартин Макариев и сценариста Борислав Захариев. Пътуването на две приятелки, отвлекли синът на семейството при което работи едната заедно с известна сума пари през София, Велико Търново, Русе до Варна, гонени от полиция и полицейски инспектор е на екраните от ноември миналата година и за това време вече е гледано от 107 139 зрители и има 985 422 лева приходи.

Снимка: "Диви и щастливи"

Девето място е за екшън-фантастиката "Новите мутанти" - спин-оф от поредицата "Х-мен" по комиксите на Клис Клермонт и Боб Маклауд от края на 1982 година. Какво се случва с петимата младежи със свръхестествени способности е видяно от 8 402 зрители от края на август до момента и отчита 76 078 лева приходи.

Десета позиция заема екшънът "Ненормален" с Ръсел Кроу в главната роля. Изключително събирателната история за насилието на пътя, породено от засичане на ляв завой от млада жена и синът й, е гледана вече от 7 906 зрители и има 74 866 лева от билетите им.

Миналият уикенд кината са посетени от 24 608 зрители, докато миналата година по същото време филми са гледали общо 36 967 души.