Инициаторите на наградите Златен глобус одобриха големи промени в своята асоциация, така че да диверсифицират редиците си и да отговорят на критиките, че няма етническо многообразие, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Промените включват назначаване на главен инспектор по въпросите на многообразието, насърчаване на наемането на черни журналисти и разширяване на подбора на потенциални членове. Холивудската асоциация на чуждестранната преса освен това гласува и за избирането на най-малко 20 нови членове в допълнение на настоящите ѝ 87 членове и за разширяване на състава ѝ с над 50% в идните 18 месеца. Промените бяха предложени по-рано тази седмица от борда на асоциацията и бяха гласувани от членовете ѝ.

Новите правила изискват още членовете на асоциацията да спрат да получават промоционални продукти от филмови продукции и от телевизионни студия. Сред промените е и това, че асоциацията ще публикува списък на членовете си с линкове към техните статии.

Тези стъпки последваха разследване, публикувано през февруари от в. "Лос Анджелис таймс". В него се казваше, че няма чернокожи в 87-членната асоциация. Тогава изданието повдигна и въпроса за близки връзки между асоциацията и филмовите студия, което би могло да повлияе на избора на номинирани и победители на Златните глобуси.