31-годишният Александър Петров от България стана Мистър Гей Европа 2019. Софиянецът отвя конкуренцията в тазгодишния конкурс, чийто финал се състоя този уикенд по време на прайда в Кьолн.

Вижте снимки от конкурса >>

В германския град претендентите за титлата се изправиха пред 8 различни предизвикателства, а като допълнение се оценяваха и взаимодействията между самите финалисти. Всеки от кръговете носеше различен брой точки, според важността му, които определят класирането на претендентите за първото място.

Александър е завършил икономика, но също така е учил философия и психология, а в момента работи в гейминг платформа. Той спечели 4 от изпитанията, поставени пред участниците - предварително интервю, личен проект, писмен тест и фотогенично предизвикателство. Общият му резултат възлиза на 211 точки, само с 29 по-малко от максималния брой, който е 240.

26-годишният белгиец Матиас де Роувър завоюва второто място с 198 точки, а след него, на трета позиция, се класира германецът Марсел Данър (30 г.), който спечели 174 т. Първият подгласник на титлата се представи най-добре в предизвикателството на социалните мрежи, докато германецът надделя в спорта и онлайн вота.

Тримата финалисти единодушно избраха представителя на Португалия - Мауро Мелим, за Mr Gay Congeniality.

"Групата от финалисти тази година беше изключителна. Всички бяха много отдадени и целенасочени. Участниците от цяла Европа обмениха знания и опит, като уловиха изцяло философията на Мистър Гей Европа", каза директорът на конкурса.

Екипът, стремящ се към пълна прозрачност и откритост, ще оповести пълните детайли от вота след няколко дни.

Финалистите

Снимка: Официална страница на конкурса във Facbook