Групата "Vesna", в която участва българката Танита Янкова, ще изпълни песента "My Sister"s Crown", на конкурса "Евровизия" в Ливърпул, съобщават от Entiendo. Артистите пеят на четири езика - български, украински, чешки и английски, предава БТА.

"Концепцията на песента е свързана със славянските традиции. Всички ние идваме от различни държави - три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите момичета са от Русия и Словакия. Това създава изключително силна връзка между нас, защото сме обединени от славянския език", разказват момичетата от групата.

"Vesna" спечели националната селекция на Чехия с огромна преднина, побеждавайки артист с награда "Оскар". Групата е сформирана преди шест години и има два издадени албума. В своето творчество те съчетават елементи на модерния поп и традиционния фолклор.

Чешката група ще вземе участие в първия полуфинал на "Евровизия" на 9 май. Всички българи в чужбина ще могат да подкрепят "Vesna" и българката Танита Янкова в гласуването по време на шоуто.

"Евровизия" тази година ще се проведе на 9, 11 и 13 май в Ливърпул, Великобритания, и се очаква да има над 160 милиона зрители. Двата полуфинала и големият финал ще бъдат излъчени на живо в YouTube канала на конкурса от 22 ч. българско време. България няма да вземе участие в музикалната надпревара.