Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел сключиха споразумение с онлайн видеоплатформата с абонамент Нетфликс за производство на игрални филми, сериали и документални филми.

Компанията Нетфликс, която обявява 125 милиона абонати в цял свят, не уточнява какви ще са проектите на семейство Обама, но посочва, че може да става дума за игрални сериали, риалити шоу, документални сериали, документални филми и игрални филми. Стойността на договора не се съобщава.

"Една от радостите на времето, което прекарахме на държавна служба, бяха срещите ни с толкова много впечатляващи хора от най-различен произход и да им помогнем да споделят преживяванията си с по-широка публика", се казва в изявление на Барак Обама.

"Ето защо Мишел и аз сме развълнувани да си партнираме с Нетфликс. Надяваме се да отгледаме и развием талантливи, вдъхновяващи, творчески гласове, които могат да насърчат повече емпатия и разбиране между народите и да им помогнем да споделят историите си с цял свят", добави той.

"Барак и аз винаги сме вярвали в силата на разказа да ни вдъхнови, да ни накара да мислим другояче за заобикалящия ни свят и да ни помогне да отворим умовете и сърцата си за другите", заяви Мишел Обама.

Според в. "Ню Йорк таймс", който цитира близки до Барак Обама източници, бившият президент не възнамерява да използва тази нова платформа като политически инструмент, било то и за критики към сегашния държавен глава Доналд Тръмп.