Приходите на компанията "Warner Bros. Pictures International" в международния бокс-офис надхвърлиха два милиарда щатски долара от началото на годината заради големия успех на филма "Барби", съобщи електронното издание "Screen Daily".

Продукцията на режисьорката Грета Гъруиг излезе в киносалоните през месец юли и събра повече от 800 млн. щатски долара в Северна Америка, както и 1,43 млрд. щатски долара в световен мащаб. Така "Барби" се нареди сред най-печелившите филми от началото на годината, както и сред най-успешните премиери на студиото.

Лентата подобри рекорди в много територии по целия свят и навлиза в сезона на наградите като един от най-сериозните претенденти за отличие в категориите за филм и режисура.

Ръководството на компанията обяви, че е преминат прага от два милиарда щатски долара в неделя миналата седмица, която бяха представени актуализирани данни за филма "Монахинята 2", реализирал постъпления от 167,6 млн. щатски долара след пет уикенда в кината.

Сред другите изключително успешни заглавия, които досега са се появили в салоните, са "Мега звяр 2: Падината", събрал над 312 млн. щатски долара в международния бокс-офис, предава БТА.

Тази годината "Warner Bros." предстои да пусне "Уонка" с Тимъти Шаламе на 15 декември, продължeнието на "Аквамен" е планирано да излезе на голям екран на 20 декември, а музикалната драма "Пурпурен цвят" - на 25 декември.

Снимка: БТА