Световната и европейска шампионка по кикбокс и таекуондо Албена Ситнилска стана първата участничка в историята на риалити предаването "Игри на волята", която бе изгонена служебно, след като се опита да надхитри системата.

След битката за територия, която племето на "Амазонките" изгуби и трябваше да се върне на Дивата река, водещите Димо Алексиев и Ралица Паскалева събраха отборите на арената. Пред смаяните погледи на всички участници в предаването, двамата разкриха, че е имало сериозно нарушение на правилата на играта.

"Това не е място за хитреци на дребно и за тарикати, които се опитват да прецакат системата! Сега ще сърбате това, което сте си надробили! Време е за изложбата на срама!", заяви Паскалева.

След това пред племената бяха показани три табли с храна, която е била скрита от някои от участниците. А сред опаковките имаше и мобилен телефон. Нещо, което е абсолютно забранено в "Игри на волята". Още щом телефонът бе вдигнат от Ралица Паскалева, Албена Ситнилска тихо прошепна на съотборниците си: "Моят". 

"Това е най-голямото и безцеремонно нарушение в историята на "Игри на волята", за което има едно-единствено решение: "Ти си първият участник в историята на предаването, който е изгонен служебно", обяви Ралица Паскалева.

След като Ситнилска напусна арената завинаги, стана ясно, че в отбора на "Гладиаторите" Иван Рълев е бил един от тези, опитали се да скрият храна. 

Последиците от постъпките на трите племена обаче не спират дотук.​ Утре, вместо капитанска битка, на арената на "Игри на волята" ще се проведе извънреден елиминационен двубой. Водещите дадоха право на племената сами да излъчат съотборник, който ще участва в него. 

След кратко обсъждане гладиаторите, амазонките и старейшините решиха в битката да участват Благомир Мастагарков, Румен Радев и Крум Апостолов. Според правилата един от тримата ще напусне "Игри на волята" завинаги, а другите двама ще трябва да продължат да водят племената си.