Джони Лий Милър, известен с ролята на наркомана Сик Бой във филма "Трейнспотинг", е новото попълнение в актьорския състав на сериала "Короната".

В хитовата поредица на стрийминг платформата Netflix 48-годишният актьор ще се превъплъти в образа на Джон Мейджър, който бе премиер на Великобритания от 1990 до 1997 г.

Съобщението за присъединяването на артиста - бивш съпруг на холивудската звезда Анджелина Джоли, към актьорския състав на "Короната" е публикувано на официалната страница на поредицата в Twitter.

В новия сезон Имелда Стонтън "поема щафетата" от Оливия Колман като кралица Елизабет Втора. Джонатан Прайс "наследява" Тобаяс Мензис като принц Филип, а Доминик Уест е "новият" принц Чарлз на мястото на Джош О'Конър.

В образа на принцеса Даяна зрителите ще видят Елизабет Дебики, а на принцеса Маргарет - Лесли Манвил.

Сериалът "Короната", чиято премиера беше през 2016 г., проследява живота на британското кралско семейство през няколко времеви периода. В третия сезон изпълнителите на главните роли на Елизабет и Филип - Клеър Фой и Мат Смит, бяха сменени от по-възрастни актьори.

Четвъртият сезон проследи връзката между принцеса Даяна и принц Чарлз.

Петият сезон ще "нищи" началото на 90-те години на миналия век - смутен период за британското кралско семейство, предава БТА.

Шестият и последен сезон ще пренесе историята в началото на новия век.

Снимка: Getty Images