На стилна церемония строителният предприемач Динко Динев се врече във вечна вярност на своята дългогодишна половинка - Даниела.

Изисканото тържество се състоя на Марина Диневи в Свети Влас, където присъстваха много близки, роднини и приятели. Даниела блесна с шармантна сватбена рокля на дизайнерката София Борисова.

Снимка: личен архив

Младоженците си казаха заветното ДА на изнесен граждански ритуал в Амфитеатъра, като лично кметът на Свети Влас Иван Николов узакони семейство. Гостите бяха посрещнати от струнен квартет "Дестини" сред приказна арка, декорирана с впечатляваща украса в цвят лавандула. Бащата на булката спази традицията и я заведе до олтара под звуците на тържествена музика.

Снимка: личен архив

Динко и Даниела избраха индустриалецът Николай Вълканов и неговата съпруга Румяна за най-важните действащи лица на своята сватба. Кумата имаше двоен празник, защото същата вечер отбеляза и рождения си ден.

Снимка: личен архив

По-рано през деня двойката скрепи връзката си и с църковен брак. Венчавката се проведе в църквата "Свети Власий", издигната от братя Диневи през 2009 г. и осветена от Вселенския патриарх Вартоломей Първи. Ритуалът бе отслужен от митрополит Антоний.

Снимка: личен архив

Сватбеното тържество се пренесе на брега на морето, сред елегантната атмосфера на ресторант Адмирал. Младоженците бяха посрещнати с аплодисменти и влязоха под звуците на Сватбения марш, изпълняван от симфоничния оркестър на Държавна опера - Бургас, под диригентската палка на маестро Деян Павлов. Под техен съпровод и в изпълнение на сопраното Нина Кръстникова и тенорът Яни Николов прозвуча и тържествената "Наздравица" от "Травиата". Водещ на тържеството беше един от най-предпочитаните ни изпълнители Орлин Горанов, който съвместно с музикантите изпя най-нежната си песен" Светът е за двама".

Снимка: личен архив

Най-романтичният момент на тържеството беше първият сватбен танц. С много емоция и финес, младоженците изтанцуваха най-чувственото танго, познато от филма "Усещане за жена". Под звуците на симфоничния оркестър мина и танцът на кумовете, които избраха музиката от филма "Професионалистът". Емоционален момент беше и милият поздрав на сина на Динко и Даниела - Борис, който разчувства гостите с песента на Ерик Клептън "Wonderful Tonight".

Специално за младоженците на сцената се качиха квартет Дестини, джаз легендата Васил Петров, Мария Елена Инфантино, Кристина Димитрова и Фенси Бенд. Част от изисканото тържество бяха и балерините на "Боряна ден шоу", които направиха уникално светлинно и денс шоу.

Зрелищна заря озари небето над Свети Влас точно след разрязването на сватбената торта. Празненството продължи до късните часове на нощта.

Снимка: личен архив

Динко Динев е един от най-успешните строителни предприемачи у нас и почетен консул на Грузия. Компанията "Диневи Груп", която създаде заедно с брат си Йордан Динев, тази година отбелязва 35 години и една от най-устойчивите на пазара. Инвестициите им в изграждането на жилищни комплекси и туристическа инфраструктура, доведоха до създаването на един изцяло завършен туристически продукт - Диневи Ризорт. Госпожа Динева е арт директор на компанията и под нейно управление се случват поредицата културни мероприятия на Амфитеатъра, които заеха своето традиционно място в културния календар на града.