"Ако бях спечелил Шампионската лига, нямаше да се чувствам така! Там имаш отбор, а тук се бориш сам!" - това бяха първите думи на футболиста Благой Георгиев, след като триумфира в "Survivor". Джизъса спечели екстремното риалити и голямата награда от 150 000 лева след като три месеца оцелява в Доминикана при мизерни условия, липса на храна, в непоносими жеги и тропически бури заедно с още 23-ма авантюристи, готови на всичко, за докажат, че са достойни за победата.

До финала на приключението Благо стигна заедно с двама силни, отлично подготвени играчи - студентката Ермина и финансовия представител Дани. Преди обаче да се изправят пред журито на последния за сезона племенен съвет, в който трябваше да убедят отпадналите от играта участници защо са достойни за титлата Последния оцелял, те преминаха през три елиминационни битки, осигурявайки си място на дългоочаквания финал.

В първото изпитание всеки един от тях бе закачен с въже, преплетено в препятствие, през което трябваше да преминат, за да продължат напред. Освобождавайки се от него бе необходимо да направят въжен мост, за да стигнат до тясна дървена греда, през която едно по едно да пренесат с дълги метални щипки общо шест топчета, слагайки ги на специална поставка в края на трасето.

След това участниците започнаха да редят девет различни по големина плоскости, издигайки стъпала, за да се доберат до голям басейн с кал, чието съдържание трябваше да пренесат до кофа, поставена на дървена везна, без обаче да използват своите ръце. След като всеки от тях напълни отредения му съд, започна да реди дъски върху греда, по които да изтъркули топче, опитвайки се да го вкара в кош, разположен в другия край на подпората.

Благой, Ермина и Дани

Снимка: bTV

Накрая те бяха качени на платформи, издигащи се над Карибско море, откъдето пълнеха с вода механизъм, приближаващ към тях ключ с всяка излята в него кофа. Вземайки го, претендентите за първото място увиснаха на греда, по чиято дължина преминаха, събирайки още два ключа. След това те изкопаха от пясъците на брега дървени сандъци, съдържащи кремък и слама, с които запалиха огън, прогаряйки въже, освобождаващо флаг. Именно неговото издигане ги отведе на финал.

След това съдбата им реши журито, пред което всеки от тях трябваше да произнесе кратка реч. Повечето от тях гласуваха за Джизъса, впечатлени от желязната му психика и забележителна физическа сила. Той издържа седмици наред на самотния, потискащ Остров на отшелника и отчете осем победи в битки за оцеляване.

Силно религиозният спортист обясни, че в изолация го е крепяла вярата му и мисълта за децата му. Джизъса не скри, че е поласкан и от доброто отношение на конкурентите му към него. "Всеки, който си тръгваше от "Сървайвър" ми казваше, че съм супер земен и честен човек. За мен това е най-голямата награда", обяви просълзен той.

Снимка: bTV