Брайън Адамс, Blondie", Снуп Дог, Глория Естефан и "The Doobie Brothers" са сред номинираните за въвеждане в Залата на славата на текстописците през 2023 г. и са само част от забележителния списък на талантливите творци, оставили своя отпечатък върху различни музикални жанрове и стилове.

Сред претендентите са също музикално-театралното дуо Лин Арънс и Стивън Флаерти, автори на песните за бродуейския мюзикъл "Ragtime" и хитовата анимация "Принцеса Анастасия" и соул-джаз вокалистката Шаде, чиито софт рок хитове от 80-те години на миналия век включват "Smooth Operator" и "The Sweetest Taboo".

Две звезди на рока също са номинирани - Пати Смит, сред чиито парчета са "Because the Night" и "Dancing Barefoot", и Стив Уинууд. Сред неговите хитове са "Higher Love" и "Roll With It".

Кънтри, поп и R&B певецът, композитор и текстописец Винс Гил отново е номиниран, след като за първи път попадна в списъка през 2018 г.

Имащите право на глас членове трябва да предадат бюлетините си до 28 декември, за да изберат трима номинирани от категорията автор на песни и трима от категорията изпълнител-автор на песни.

Глория Естефан

Снимка: Getty Images

Сред номинираните са също Джеф Лин от Илектрик Лайт Оркестра, сестрите Ан и Нанси Уилсън от група "Heart", авторът на песни ветеран Том Сноу, който е работил с изпълнители като Оливия Нютън-Джон, Барбра Стрейзанд, Шер, "The Pointer Sisters".

Залата на славата на текстописците е учредена през 1969 г., припомня БТА Сред въведените в нея са Пол Саймън, Били Джоел, Джон Бон Джоуви и Ричи Самбора, Елтън Джон и Бърни Топин, Брайън Уилсън, Брус Спрингстийн, Том Пети, Лайънъл Ричи, Нийл Дайъмънд, Фил Колинс и други.

Снуп Дог

Снимка: Getty Images