Феновете на сериала "Под прикритие" ще могат отново да гледат всичките епизоди, но вече по друг канал. БНТ продаде на Нова телевизия правата за излъчване на всички 60 серии от продукцията, съобщи обществената медия.

До момента това остава най-продаваният български сериал. Той обиколи три континента и беше преведен в близо 200 територии от цял свят.

"За мен това е голямо постижение, защото е признание за труда на БНТ. Изрично искам да благодаря на новото ръководство на Нова телевизия, което вярно на принципа, че подкрепя българското кино и българските сериали, е оценило високо нашата продукция и дава възможност на своите зрители да го видят", заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

В ефира на Канал 1 той допълни:

"Радвам се, че обществена телевизия не в конкуренция, а в партньорство може да работи с частните медии на пазара и взаимно да бъдем полезни едни на други, взаимно да правим бизнес - за мене това е добра стъпка напред."

"Под прикритие" има 5 сезона с участието на Михаил Билалов като подземния бос Джаро, Захари Бахаров в ролята на неговата дясна ръка и наследник Иво Андонов, ченгето под прикритие Марто Бокьорчето, изигран от Ивайло Захариев, Владо Пенев като шефа на ГДБОП - Емил Попов и много други български звезди като Александър Сано, Деян Донков, Кирил Ефремов, Ивайло Христов, Мариан Вълев, Чочо Попйорданов, Бойко Кръстанов и т.н.

Той е излъчван по БНТ в периода юни 2011 г. - юни 2016 г.