"Петият сезон е замислен да е последен. Разбира се, че всяко нещо може да бъде продължено, но не това е целта. Историята вече има своя естествен завършек", каза Митовски по националната телевизия.

Вижте кадри от "Под прикритие" >>


Финалът ще бъде отбелязан с галацеремония в зала 1 на НДК на 4-ти юни от 20,30 ч., която ще бъде излъчена пряко по БНТ с последния епизод.

Шишманова заяви, че церемонията е замислена така, че да е поклон пред всички, които са участвали в продукцията на "Под прикритие".

Сериалът започна на 17 април 2011 г., като петият сезон е удвоил рейтинга му двойно спрямо първия. Севда Шишманова обясни, че голяма част от казусите са документални ситуации, които превръщат във фикция. По думите й, много от нещата, които сериалът може да си позволи да направи като фикция, не могат да бъдат показани по друг начин, защото няма доказателства за много от тях.

"Под прикритие" се гледа в 186 държави.

"Единствената "опасност" е да направим страхотна реклама на България, защото гангстерски филми се правят навсякъде, но малко са толкова добри"
, каза Митовски.

През 2017 г. БНТ започва да снима младежкия сериал "Искейп", ще има и втори сезон на "Четвърта власт". Ще се прави и социална драма за взаимоотношенията в семейството.

"Трябва да предлагаме разнообразно съдържание, но не можем да си позволим този опит, който натрупахме с "Под прикритие", да не го използваме", добави програмният директор на БНТ.