Братята на Майкъл Джексън разобличиха обвинителите му, които отново твърдят, че е извършил срещу тях сексуално посегателство във филма "Да напуснеш Невърленд". Те цитираха техните показания в съда.

Семейството на Майкъл Джексън добре осъзнавало, че старите обвинения срещу него за сексуален тормоз над деца рано или късно ще бъдат възобновени. Поради тази причина никой от близките му не бил твърде изненадан от "Да напуснеш Невърленд", новия филм на HBO, в който се дава думата на двама негови обвинители.

Вижте снимки на Парис Джексън >>

"Аз веднага си помислих - ето пак се започна", заяви най-големият брат на покойния Майкъл, Джаки Джексън, който понастоящем е на турне в Австралия. Съдържанието на новата документална лента не изненадало също братята му Тито и Марлон, нито племенника му Тадж.

Премиерата на филма се състоя на кинофестивала Сънданс и получи овации със ставане на крака от страна на публиката. В лентата две от жертвите на Краля на попмузиката, Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, разказват за евентуални сексуални посегателства на Майкъл Джексън спрямо тях. Въпреки че години преди това, пред съда, те дадоха тотално оневиняващи показания за Джексън.

"През юни ще се навършат десет години от смъртта на Джако. Поводът е прекалено апетитен за медиите и нищо чудно, че съмнителни герои започнаха да изпълзяват от тъмното", коментират Джаки и членовете на семейството му.

Според тях една от най-големите слабости на филма е, че не е била изслушана и другата страна. Никой от клана Джексън не е бил потърсен за коментар относно възобновените обвинения от екрана срещу Майкъл.

"Така е много лесно", заявява Тито - "Джако не е жив да се защити, а нас не ни потърсиха създателите на филма, за да не ги опровергаем!"

В лентата "Да напуснеш Невърленд" режисьорът Дан Рийд дава думата единствено на споменатите две жертви и на членовете на техните семейства.

Марлон Джексън от своя страна посъветва всички зрители, преди да гледат филма, да си спомнят фактите:

"Те са публично достояние и бяха изяснени многократно по време на съдебното дело срещу Майкъл. Фактите разказват една съвсем друга история в сравнение с тази, изложена във филма".