Брайън де Палма ще заснеме хорър, посветен на скандала, който е свързан обвиненията в сексуален тормоз и сексуално насилие срещу Харви Уайнстийн, съобщи БТА.

Седемдесет и седем годишният режисьор разкри подробности за новия проект, над който работи. Филмът ще е вдъхновен от скандала, в който е замесен влиятелният 66-годишен холивудски продуцент.

"Работя над филм за този скандал", заяви режисьорът пред в. "Паризиен" - "Обмислям проекта заедно с френски продуцент. Главният персонаж няма да се казва Харви Уайнстийн, но става въпрос за хорър, в който ще има извършител на сексуално насилие, а действието ще се развива във филмовите среди."

Филмът ще е озаглавен "Хищник". Той ще бъде продуциран от Саид Бен Саид, който е работил с Де Палма над филма му "Страст" (2012) с участието на Рейчъл Макадамс и шведската актриса Нуми Рапас.

Де Палма, станал известен с филмите си "Кари", "Белязаният" и "Недосегаемите", сподели също, че хорърът ще бъде заснет в контекста на сексуалните посегателства в Холивуд, като събитията ще бъдат представени на фона на кинофестивала в Торонто. В предишно интервю той заяви, че познава много хора, замесени в скандали, които са свързани със сексуални посегателства.