Бразилски музикант пусна ремикс на фънк хита "Bum Bum Tam Tam" с ново послание, насърчаващо хората да побързат да се ваксинират, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Оригиналната песен от 2018 г., която стана първият бразилски видеоклип с над милиард гледания в YouTube, е призив към жена да разклати дупето си.

Новата версия на Ем Си Фиоти се нарича "Bum Bum Tam Tam (Remix Vacina Butantan)". Той приканя слушателите да отидат в научния институт Бутантан в Сао Пауло, за да се ваксинират срещу новия коронавирус.

Текстът на новата версия е адапитран към темата за ваксината, а видеото е заснето в института Бутантан. Включен е и откъс на флейта от произведение на Йохан Себастиан Бах.

Бразилия разреши използването на китайската ваксина "Синовак" както и тази на "Астра Зенека/ Оксфордски университет в извънреден режим миналата седмица, но началото на ваксинационната кампания не започна гладко. Една от причините беше, че правителството X даде начало по-рано от планирането под обществения натиск.

Президентът Жаир Болсонаро многократно е омаловажавал заплахата от пандемията от новия коронавирус и публично е изказвал недоверие към ваксината "Синовак".