Брус Спрингстийн отложи оставащите дати от турнето си до края на годината заради продължително възстановяване от пептична язва. Това се случва само няколко седмици, след като вече промени датите на осем концерта с групата E Street Band по същата причина.

В изявление, публикувано в социалните медии в сряда, Спрингстийн съобщи, че още 14 дати за остатъка от 2023 година се отлагат, съобщи "Фокус".

Те са били планирани в календара на турнето в Канада и САЩ. Концертите във Финикс, Сан Диего, Сан Франциско и района на Лос Анджелис ще бъдат отложени "по лекарско предписание", като въпросните дати ще бъдат пренасрочени за следващата година. Заради заболяването си легендарният музикант отложи общо 22 концерта.

"Благодаря на всички мои приятели и фенове за вашите добри пожелания, насърчаване и подкрепа", каза Спрингстийн в изявлението. "Оправям се и нямам търпение да ви видя догодина", написа Брус Спрингстийн, който преди броени дни навърши 74 години.

Недовършеното засега турне на американския певец, китарист и автор на песни, е първото му с E Street Band от 2017 г. насам и започна през февруари. След старта в Тампа, щата Флорида и първия тур през Съединените щати, той зарадва с групата верните си почитатели във Великобритания, Италия, Германия, Швеция и Ирландия. Турнето се завърна за кратко в Съединените щати през август и началото на септември преди предишното му отлагане, припомня "The New York Times".