Десетки хиляди фенове на кей поп групата BTS ( Би Ти Ес) се събраха в Сеул, за да гледат първия концерт на групата от началото на пандемията, съобщи АФП.

Първият от трите концерта в Сеул от турнето "Permission to Dance on Stage" беше на Олимпийския стадион. Групата се представя за първи път пред родна публика от 2019 г.

Няколко часа преди концерта зрителите се трупаха пред входа. Много от тях бяха облечени във виолетови тениски - официалния цвят на феновете на Би Ти Ес.

Билетите за трите концерта - общо 45 000, свършиха за няколко минути въпреки строгите санитарни мерки в сила.

Феновете нямат право да пеят, да викат, да стават от местата си, защото страната е залята от варианта Омикрон. Днес там са регистрирани над 300 000 случая.

Преди концерта момчетата от групата споделиха, че се притесняват от мерките и призоваха феновете си да проявят разбиране.

Пандемията не попречи на големия успех на Би Ти Ес да консолидира позицията си като най-успешната момчешка група в света. Три от сингълите им оглавиха класацията на "Билборд".

Момчетата от Би Ти Ес имаха рекордни приходи за 2021 г. с по над милиард долара от продажба на албуми и стрийминг. През 2020 г. те трябваше да отменят световното си турне с повече от 40 концерта.

Първият концерт на живо на групата след прекъсването беше в Лос Анджелис в края на миналата година.