Британската четворка Bullet For My Valentine ще свири на българска сцена на 7 април в Зимния дворец на спорта.  

С шест албума зад гърба си Bullet For My Valentine са утвърдени като една от най-успешни британски метъл групи. Формирани под името Jeff Killed John през 1998, години по-късно те за изключително кратко време постигат голяма популярност. Дебютният им албум от 2005 година "The Poison", последван от "Scream Aim Fire" от 2008, ги изстрелват на върха на класациите.

Следващите студийни албуми "Fever", "Temper Temper" и "Venom" затвърждават позицията им на световната музикална сцена с милионни продажби и награда за "Най-добра британска група" на Kerrang! Awards три поредни години. Носители са и на отличия в категория "Най-добър сингъл", "Най-добра група на живо" и "Най-добър британски дебют". Групата е призната не само от феновете и медиите, но и от музикантите, които са ги вдъхновили в самото начало - банди като Iron Maiden и Metallica лично избират Bullet For My Valentine да са част от турнетата им.

В новият албум "Gravity" (2018) групата  разкрива още повече творчески талант, съчетавайки електронни елементи с характерното за тях хард рок звучене.

Билетите влизат в продажба утре от 10 часа в мрежата на Eventim. Първите 200 билета от двете ценови категории (правостоящи и седящи) ще са на промоционална цена - съответно 40 и 50 лв. Следващите ще са на цени 60 и 70 лв., а в деня на концерта - 80 и 90 лв.