Супергеройския филм "Черния Адам" доминира в северноамериканската бокс-офис класация с приходи от 67 милиона щатски долара, съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

Embed from Getty Images

В игралния филм по Ди Си Комикс Дуейн "Скалата" Джонсън" се превъплъщава в Тет Адам - бивш роб, притежаващ могъщи сили, току-що излязъл от продължил векове престой в затвора. Той попада в една променена и враждебна вселена.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Макар и да изпреварва много съперниците си - вторият филм в класацията "Билет до рая" е едва с 16,3 милиона долара приходи - "Черния Адам" получи хладни отзиви от кинокритиката - 40 процента "свежо" на сайта "Ротън томейтоус". Публиката беше по-благосклонна и го оцени с B+ в "Синема скоър".

Снимка: Forum Film Bulgaria

С бюджета от 200 милиона долара амбициите на създателите на "Черния Адам" са да промени баланса сред конкуренцията на Батман, Жената чудо и Супермен.

Макар и приходите от "Билет до рая" да изглеждат скромни, те са над средното за романтична комедия. В нея Джулия Робъртс и Джордж Клуни играят бивши съпрузи, които пренебрегват дрязгите си и отиват в Бали, за да се опитат да попречат на брака на дъщеря си.

На трето място в бокс-офис класацията на Северна Америка е хорърът "Усмивка" с 8,4 милиона долара. Кървавият "Хелоуин: Краят" следва с 8 милиона долара. Пети е "Крокодилът Лайл" с 4,2 милиона долара, следван от "Жената воин" с 1,9 милиона долара.

Embed from Getty Images