Coolio, който има награда Grammy за Best Rap Performance и над 17 милиона продадени записа по целия свят, идва за нов концерт в България - на 4 октомври в столичния клуб "Терминал 1".

Изпълнителят на "Gangsta's Paradise" ще посети страната ни като част от европейското си турне, което ще започне именно от София. До края на октомври ще обиколи повечето европейски държави. Билетите по 40 лв. могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

Рап иконата Coolio е номер едно в класацията на Billboard Magazine през 1995 г. и получава Billboard Music Award през 1994 и 1996 г. Негова е музиката, включена в саундтрака на не едни или два филма, а много специален момент за самия Coolio е написването на музиката към популярния сериал за деца "Kenan и Kel" на Nickelodeon. Напълно заслужено той е носител на American Music award, три пъти е носител на наградата на MTV, два път на Nickelodeon Kids Choice Awards и World Music award. Преди да получи най-високото отличие - Grammy, през 1996 г., той има две поредни номинации (през 1994 и 1995 г.).

Винаги търсещ и нестандартен Coolio явно умее да изненадва феновете си. Едно от предизвикателствата, в които се впуска е света на анимацията. Негов е сингълът и видеото на "Dexter" за анимацията "Dexter's Laboratory: Home Boy Genius - The Hip-Hop Experiment. Повлян от този забавен и креативен момент той издава цял албум -  "The Hip-Hop Experiment", включващ само песни вдъхновени от сериала "Dexter's Laboratory". Като истински хамелеон, през годините Coolio се разписва и със собствена готварска книга и уеб канал с видео рецепти.  

В началото на 2017 г. Coolio издаде песента "Kill Again", оцелял и сякаш помъдрял след цял куп уроци на съдбата. В песента си той говори, че има нужда от социална промяна в американските градове.

"Децата в градските общности често нямат образование, нямат семейства, нямат приятели. Започват да се занимават с насилие, да продават наркотици, участват в банди", разказва той.

"...Така че не се преструвайте, че разбирате, защото никога няма да разберете защо те убиват отново", продължава Coolio.

  "Kill Again" е част от последният му ЕP "Long Live the Thief", който съдържа пет песни и е продължение на "It Takes a Thief".

След София турнето му ще премине през Швеция, Швейцария, Обединеното кралство, Ирландия, Полша, Украйна, Холандия, Унгария, Германия и други.