На 22 март Дара Екимова за първи път ще изпълни на живо богат репертоар с песни на баща си Дими.

Петима музиканти се включват в проекта Slang by Dara Ekimova, вдъхновени от музиката написана от Димитър Екимов-Дими. Най-младият от тях е барабанистът Ники, на 22 години, модел на "Ивет фешън".

Вижте снимки на Дара >>

16-годишната дъщеря на Димитър Екимов-Дими, основал Сленг, за първи път ще изпълни част от репертоара на баща си.

Точно една година след участието й в "Гласът на България" младата изпълнителка получава покана от музикантите Станислав Петров-Стенли и Светослав Славков-Светльо да бъде вокалист на трибют на група Сленг.

Именно в най-гледаното музикално реалити китаристът и вокалист Светльо чува Дара за първи път.

"Една вечер в предаването "Гласът на България" чух Дара да пее и усетих, че искам, един ден, да бъда редом с нея на сцената" - споделя музикантът.

Снимка: Личен архив

Пианистът Стенли и колегата му от години изпълняват топ хитовете "Мой свят" и "Синьо", и са убедени, че именно талантливата наследничка на Дими трябва да застане зад микрофона. Заедно избират и името на проекта Slang by Dara Ekimova. Специално заради нея правят нов аранжимент на "Мой свят". Една от любиминте песни на България Дара ще изпълни за пръв път. "След хиляди години сън", част от първия студиен албум на групата - "Синьо", чийто автор е Дими, ще прозвучи отново на клубна сцена в съвременен аранжимент. За първи път в Slang by Dara Ekimova, младата певица ще изпълни и една от любимите песни на Дими - "Остани".

Дни, след като започват репетиции Светльо, Стенли и Дара привличат още музиканти към проекта. С радост и вдъхновение в групата се включват Иван Попов - китара, Николай Николаев - барабани, Илия Ранков - бас китара.

Страстта и любовта към музиката така увличат професионалистите, че заедно с Дара решават да включат и кавъри на световноизвестни хитове, изпълнявани от Дими и Сленг по време на клубните им участия през 90-те години, когато групата беше в апогея си. Така в листата влизат "Hit the Road Jack" на Рей Чарлз, вечни класики, изпълнени от Уитни Хюстън и шлагери на Тото - фаворити на самия Дими. Премиерата на Slang By Dara Ekimova ще се състои на 22-ри март, петък от 23.00 часа в столичния пиано-бар "Витоша лайв клуб", в парк-хотел "Витоша".

"Изпълнена съм с вдъхновение и вълнение, смесени с притеснение. Много бих искала да се посъветвам с татко, да знам какво мисли за проекта, да изберем заедно песните. Обичам музиката му и чак сега осъзнавам колко богата и красива е. Когато бях по-малка, не си давах сметка за това. Смятах, че не е достатъчно модерна и не пасва на това, което младите харесват  днес" - споделя Дара по време на една от репетициите.

Амбициозната певица в момента работи и по втория си самостоятелен проект, песента "Пробвай се" и заснемането на клип към нея. През 2017-а Дара Екимова участва в концерт заедно с оригиналния състав на Сленг, в който изпълнява само песента "Нали", част от втория студиен албум на групата - "Всеки ден". През 2015-а година е поканена от Djane Monique да запише ремикс на песента "Синьо", към който заснемат и клип.

"За мен Дара е Сленг" - казва Станислав Петров-Стенли и допълва - "Не съм се съмнявал, че тя е човекът, който най-добре може да пресъздаде красотата на музиката, написана от баща й."