DEEP ZONE Project и Тото от СкандаУ направо изригнаха с парчето "Gimme Love". Не само че изненадаха приятно феновете си с тази колаборация, но и отбелязаха премиерата по супер нестандартен начин - като изстрелят диск с парчето в Космоса.

Как точно са решили да направят общо парче, защо и как са го изпратили в стратосферата и други важни детайли за супер свежото денс парче "Gimme Love", както и за живота си в и извън изолация, ни разказват Deep Zone.

Вижте снимки на Deep Zone >>

Здравейте и поздравления за новото ви парче "Gimme Love"! Разкажете как се роди идеята за него!

Диан Соло: Отдавна се канехме да направим общо парче с Тото от СкандаУ, но просто досега не попаднахме на подходящата песен. Изпратихме му демото на "Gimme Love" и той ми звънна и каза:

"Дидо, това е парчето! Много е яко!"

Oще на следващия ден ни изпрати запис с неговата част, монтирахме я в нашето студио, направихме дребни корекции и стигнахме до финалната версия, която слушате в момента.

Колаборацията с Тото търсена ли беше, или нещата станаха случайно, макар че, знаете какво казват: "Няма нищо случайно на този свят"?

Диан Соло: Искахме да комбинираме енергичен вокален хаус с мелодичен рап и според нас, гласът и присъствието на Тото пасваха най-добре. Лесно е да се работи с професионалисти, но ние, освен колеги в музиката, сме и приятели. Познаваме се още отпреди СкандаУ да станат толкова популярни, така че няма случайни неща.

Снимка: Личен архив

А Лъчо не ви ли се "разсърди", че и той не участва в този проект?

Дани Димитров: Почти стигнахме до бой (смее се). Не, разбира се! Както ние, така и СкандаУ като група са едни изключителни професионалисти и освен заедно, паралелно с това работят и по свои странични проекти, както солово, така и в колаборации с други артисти. Новата ни песен е с участието на ТоТо, но пък след време някой от следващите ни проекти може да е с Лъчо, а защо не и с двамата?

Песента ви бе изстреляна в "Космоса". Как очаквате той да ви отговори?

Диан Соло: Очакваме Космосът и Вселената да ни вдъхнат повече смирение и любов за всички хора по Земята. Ние сме едни малки песъчинки в необятния Космос. Аз лично вярвам в него и това ме успокоява.

А какво ви провокира да изстреляте парчето в стратосферата? Това е едно доста... нестандартно решение.

Диан Соло: Искахме да отбележим старта на този нов проект по нестандартен начин и така в колата, докато пътувахме с Дани, ни хрумна идеята да изстреляме диск в Космоса. Още на следващия ден започнахме да работим над това. Намерихме британска компания, която се занимава с космически и метеорологични проучвания. Дадохме своето предложение, те го харесаха и прекроиха малко дейността си. Започнахме след две седмици, взехме разрешение за въздушно пространство и се съобразихме с метеорологичните прогнози. Дискът беше прикрепен с една специална щипка към летателен апарат. С контролиран полет с GSP навигационна система те се издигнаха над Земята в средната част на стратосферата, на 32 000 м. височина. Мястото на изстрелването беше Шефийлд, Англия. Много се радвам, че успяхме да сбъднем една мечта - да изпратим нещо в Космоса от нас.

Вие как прекарахте периода на социална изолация? Ясно е, че не сте си почивали много и новото ви парче е доказателство за това, но иначе разкажете как минаваше един ваш ден през този период?

Ева Мария: За мен периодът на изолация беше по-дълъг, защото много преди да обявят извънредната ситуацията в България, аз сама се изолирах. Мои приятели се бяха върнали от чужбина и разбрах, че имат грипни симптоми. Уплаших се, всеки ден си мерех температурата, не се виждах с хора, дори не излизах до магазина. Но като изключим този филм, в който бях няколко седмици, използвах по най-добрия начин изолацията и направих неща, за които не съм имала време. Отдадох се на четене на книги, започнах да обръщам повече внимание на моите близки и като цяло този период ме накара да осъзная, че малките неща са най-важните в живота.

Снимка: Личен архив

А около песента има няколко интересни неща. Първото е, че тя претърпя много промени, завършихме ме я и я записахме ден преди да заснемем видеото. Самото парче и клип бяха готови няколко дни преди цялата ситуация в България. Решихме, че е по-добре да изчакаме подходящото време и ето 2 месеца след това, песента е вече факт за всички. Интересното е, че в самия клип сме с маски, без да знаем, че те ще станат част от нашето ежедневие.

Как ви се отрази това положение като хора и като музиканти - по-скоро вдъхновяващо или малко депресиращо?

Ева Мария: Няма да лъжа, че отначало беше доста депресиращо, защото ние сме артисти и сме свикнали да общуваме с много хора, да правим музика и да излизаме на сцена всяка седмица и когато животът се промени само за един ден, мисля че няма човек, който да не се депресира. Но след това идва двойно повече вдъхновението да правиш песни, текст, музика. Усещаме го във всичко и най-вече в природата.

Очаквате ли скоро да настъпи моментът, в който ще можем да се върнем в клубовете и феновете ще имат възможността да се насладят напълно на Gimme Love, тъй като това си е парче не само за слушане, но и за танцуване, както всички ваши песни?

Дани Димитров: Това е болна тема, както за нас така и за всички артисти, но с огромно нетърпение очакваме момента, в който ще отворят всички клубове, зали, театри и масовите мероприятия ще бъдат официално допуснати. Нямаме търпение да излезем пред нашата публика където и да е по света и отново да можем да се видим с тях и да се заредим взаимно с положителната енергия, както всеки път досега!

Снимка: Личен архив

Работите ли върху нещо ново в момента? Ако да, върху какво и кога да го очакваме?

Дани Димитров: Реално ние никога не сме спирали да работим върху нови песни. Винаги на нашия локомотив има поне 10 вагона, които чакат да дойде и тяхната гара. По време на карантината, макар и от разстояние, имаме вече нахвърлян материал за нови песни, но както споменах преди малко - всяка една чака да дойде точният момент. Всичките са си в нашия "Дийпзонски" стил, както ние си го наричаме и живот и здраве наесен може да очаквате новата ни песен. През лятото планираме да ви изненадаме с няколко нови версии на златни български песни, които за сега ще запазим в тайна.