Делото за домашно насилие срещу актьора Джонатан Мейджърс ще бъде разгледано на 3 август в съд в Манхатън, Ню Йорк, съобщи Асошиейтед прес.

Заради това дело кариерата на актьора в Холивуд виси на косъм.

Обвинителката на Мейджър твърди, че през март в Ню Йорк той й е издърпал за пръста, извил е ръката ѝ зад гърба, ударил я по ухото и я е блъснал в автомобил, от което тя паднала назад. На жената е оказана медицинска помощ в болница за леки наранявания на главата и врата, съобщиха от полицията.

Снимка: БТА

Адвокатът на Мейджърс, Прия Чаудри, каза вчера, че е предоставила на прокурорите видеозаписи, които показват как тъжителката напада клиента ѝ, а не обратното. В съдебните документи името на жената не е посочено.

Мейджърс е на 33 години. Той е бързо изгряваща холивудска звезда с главни роли в блокбастъри като "Крийд III" и "Ант-мен и Осата: Квантомания". След като беше арестуван, бяха изтеглени реклами с негово участие, а миналия месец "Дисни" отложи с една година излизането на предстоящия филм с него "Отмъстителите: Династията Канг" - от май 2025 г. до май 2026 г. Предвижда се той да участва и в "Отмъстителите: Тайните войни" през 2027 г.

Мейджърс е обвинен в дребно престъпление и нападение. Той може да бъде осъден на до една година затвор, ако бъде признат за виновен.