DevaPremal & Miten включиха България в актуалното си световното турне TIMELESS. Те ще изнесат концерт в София на 15 октомври 2022 година (събота).

Световноизвестният им музикален стил е вдъхновяваща комбинация от ведически мантрии западни музикални похвати, които ще чуем в Зала 3 на НДК.

Ню ейдж и worldmusic звездите Дева и Митен идват в България като част от световното турне, първо след като Дева бе Grammy номинирана за едноименния си албум (Deva), а Митен получи световно признание за своя Devotee. Заедно с тях на сцената ще се качат и музикантите от Temple Band, предвождани от басиста, дългогодишен съмишленик и партньор на Deva Premal - Джоби Бейкър.

Deva Premal & Miten наричат концертите си "обединение на сродни души", а с това световно турне отбелязват 30-сет години Любов, Живот и Музика! "Ще погледнем назад към всичко, което сме създали, ще свирим някои от ранните си творби. Да отбележим 30 години музика и връзка с нашата публика е невероятно изживяване! За нас концертите ни са много повече от ентъртейнмънт. Когато музиката ни се обедини с гласовете на публиката, тогава всяка зала става храм".

Митен допълва още: "Елате и пейте! Важното в тези времена е да останем свързани!".

На концерта на 15 октомври 2022 в зала 3 на НДК ще чуем новата музика на Deva и Miten, създадена в техния дом в джунглите на Коста Рика, заедно с Gayatri Mantra, и много други вечни класики от техния 30-годишен репертоар.

Музиката на Deva Premal & Mitenприсъства в плейлистите на широк спектър от личности - от лидери като ДалайЛама, през суперзвезди като Cher, духовни номади, пътешественици, рок и етно фенове -те определят концертите им като "момента в който затаяваш дъх, поглеждаш навътре в себе си и поемаш музиката им - успокояващ балсам за душата".

Звукът им е духовно пътуване в което изтока среща запада, а те самите са категорични, че пеенето на мантри винаги повдига духа, без значение как се чувстваш в момента.

Дева и Митен се срещат за първи път през 1990 година в ашрама на Ошо (Bhagwan Shree Rajneesh) в Пауна, Индия. Тя учи шиацу и рефлексология, а той е рокмузикант, който се усъвършенства в медитацията. "Започнахме да пеем заедно в ашрама, просто така, изживявайки и споделяйки наученото там", разказва Митен. "Създаваме заедно един портал, през който преминаваме. Той не е дело само на музикантите и певците, а на всички в залата".

Повече за събитието ВИЖТЕ ТУК>>