Отново ще влязат в съперничество двете големи британски банди от 60-те и 70-те години на миналия век - "The Beatles" и "Rolling Stones". Макар гениалните "The Beatles" да се разпаднаха преди много години, човекът, който все още държи фронта - Пол Макартни ще бъде хедлайнер на фестивала в Гластънбъри, а "AEG", промоутърите на фестивала BST се надяват да докарат на сцената на Хайд Парк това лято Мик и компания. Концертите са на една и съща дата - събота, 25 юни.

Така че това ще доведе меломаните до голяма дилема, пише "Daily Mail".

Embed from Getty Images

Към фестивала "BST Hyde Park" вече са се присъединили други големи имена като Елтън Джон, Адел, "The Eagles", "Pearl Jam" и "Duran Duran" - те са хедлайнери в различни вечери от средата на юни до юли.

Засега са свободни за още две големи звезди са датите 25 юни и 3 юли. Стоунс може да свирят на първата, като предстои да бъде обявен още един главен изпълнител.

Embed from Getty Images

AEG стояха зад скорошното турне на Стоунс в Северна Америка "No Filter", така че се очаква да ги докарат и на сцената в лондонския Хайд Парк. Предполага се, че рок и блус динозаврите ще имат европейско турне по повод 60-годишнината на групата и датата в Хайд Парк ще е част от обиколката.

За последно те свириха в Хайд Парк през 2013 г., което беше първото издание на фестивала BST.

Embed from Getty Images

Преди това Стоунс се изявиха там на прочутия безплатен концерт само два дни след смъртта на своя колега Брайън Джоунс през 1969 г. На този концерт Мик Джагър, облечен в бяла рокля, отдаде почит на Брайън, който беше намерен мъртъв в плувен басейн. Фронтменът прочете стихотворение, преди да бъдат пуснати хиляди пеперуди.

Embed from Getty Images

"Очаква ни вълнуващо музикално лято - Стоунс в Хайд Парк като част от турнето им и Маккартни в Гластънбъри. Фактът, че и Стоунс, и сър Пол останаха силни воини на сцената след всичките тези години, е наистина нещо специално", казват източници близки до тайните в музикалния бранш на Острова.

Бийтълс и Стоунс са в мека конкуренция през последните 60 години.

Embed from Getty Images

Дори миналата година Маккартни нарече Стоунс "група за блус кавъри", като същевременно каза, че спектърът от възможности на Бийтълс е "малко по-широк от техния".

Снимка: Getty Images

На това, по време на един от концертите в Америка, Мик Джагър отговори: "Меган Фокс е тук, тя е прекрасна. Леонардо ди Каприо, Лейди Гага, Кърк Дъглас - и те. О, и Пол Макартни е тук, той ще се присъедини към нас за един блус кавър по-късно".

Пол добави още, че двете групи изпитват "много приятелско" съперничество. Но истински исторически момент би бил, той да се качи на сцената до Мик и да изпълнят хитове на двете банди. 

Мик по време на концерта през 2013 година

Снимка: Getty Images