Почитателките на очарователния Бенедикт Къмбърбач отново ще могат да му се полюбуват и то в костюма на супер герой. След като наруши целостта на континуума пространство-време, отваряйки вратите към Мултивселената в блокбастъра "Спайдър-мен: Няма път към дома", доктор Стивън Стрейндж се изправя пред тежките последици от своите действия в предстоящия "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта". Филмът ще бъде наличен в кината от 6 май и е продължение на приетия радушно от критиката и феновете хит на Марвел от 2016 г. "Доктор Стрейндж" - в ролята е, както споменахме, отличния британски актьор Бенедикт Къмбърбач.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Неспособен сам да се справи със задачата да овладее излезлия от равновесие всемир, Стрейндж се обръща за помощ към живеещата в изгнание и бореща се със своите собствени вътрешни демони, бивша Отмъстителка Уанда Максимоф- Червената вещица. В ролята е Елизабет Олсън. Двамата се сблъскват с редица препятствия и противници, сред които някогашният ментор и майстор на мистичните изкуства Карл Мордо (Чуетел Еджиофор), безсмъртното древно създание Шума-Горат и с може би най-голямата заплаха за вселената до момента - покварената версия на самия Доктор Стрейндж.

Първият трейлър на впечатляващата продукция, снимана предимно в Норвегия, ни запознава с основните действащи лица, като запазва в тайна мистерията около основната история, и разкрива част от невероятния свят на "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта", поредният визуален спектакъл.

"Мултивселената е концепция, за която знаем плашещо малко", казва в един момент героя, и няма как да не се съгласим.

Режисьор на продукцията е Сам Рейми, който със свръхуспешните три филма от поредицата за Спайдър-мен с Тоби Магуайър, е един творците, положили основите на продължаващата и в момента своеобразна златна ера на комиксовото кино.

Сценарият е дело на Джейд Хейли Бартлет и Майкъл Уолдрон ("Локи"), а продуцент е Кевин Файги. Освен Бенедикт Къмбърбач, Елизабет Олсън и Чуетел Еджиофор в ролите влизат Бенедикт Уонг, Рейчъл Макадамс, Сочил Гомес, Майкъл Щулбарг и др.