Тази вечер в първото българско кулинарно състезание ще преглъщаме, докато гледаме авторските рецепти на Виктор Ковачев и Венцислав Христов.

Виктор Ковачев кандидатства в "Ястие на годината" с домашно приготвена паста с интересна плънка. Виктор е на 32 години от Варна, но от скоро живее в София. Работи в ресторанти от около 15 години. Бил е сервитьор и барман, а сега е управител на заведение. Готвенето му е голяма страст. Много обича сам да си измисля рецептите и в тях да изразява себе си. Казва, че винаги може с малко продукти да се приготви вкусна и качествена храна. Виктор се описва като темпераментен човек. Обича да слуша музика, докато е в кухнята, и с удоволствие би приготвил някоя вкусотия на любимите си Мадона и Бионсе.

Венцислав Христов кандидатства в "Ястие на годината" с патешко магре и интересни добавки към него. Гордее се с това, че е започнал като помощник в кухнята и е стигнал до главен готвач. Казва, че е работил в едни от най-добрите ресторанти в София. Описва се като креативен човек. Миш-машът и сиренето по шопски са сред най-традиционните български ястия, според него. А самардала и шарената сол - най-българските подправки. Венцислав сравнява готвенето си с футбола. Казва, че и в кухнята, както и на терена, има мръсна игра, нарушения, но и феърплей.

Виктор и Венцислав са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината".

Повече подробности за ястията на Виктор и Венцислав, както и за самите тях, ще научите тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Коя от двете рецепти ще продължи напред, ще реши нашето жури.

Информация за "Ястие на годината" може да намерите ТУК >>