През 2015 г. в Лос Анджелис комедийният актьор и водещ на "Мис Вселена" - Стив Харви, допусна най-големия гаф в историята на конкурса за красота. Тогава той обяви за победителка в надпреварата Мис Колумбия, а мигове по-късно се извини и призна, че е допуснал сериозна грешка, прекъсвайки радостта на Ариадна Аревало и принуждавайки я да свали короната от главата си, за да я даде на истинската победителка - Мис Филипини.

Вижте снимки от конкурса >>

След случилото се никой не вярваше, че отново ще му бъде поверена отговорността да води шоуто. И макар че по онова време социалните мрежи бяха залети от безброй шеги по негов адрес, ето че сега той пак стъпи на сцената и... допусна още една "неточност", или поне така изглеждаше отстрани.

На тазгодишния конкурс той обяви за победителка в категория "Национални костюми" Мис Филипини, въпреки че носителката на отличието стоеше до него... и бе претендентка от съвсем различна страна.

Красавицата Швета Сехон, облечена в традиционна шарена рокля с флорални мотиви, реши да не остави нещата така и поиска микрофона му.

"Не Филипини, а Малайзия", поправи го тя, връщайки му неприятни спомени.

Харви излезе от ситуацията, заявявайки, че просто е прочел това, което било написано на екрана срещу него.

И докато в интернет започна нова вълна от гневни коментари, насочени към актьора, организаторите на конкурса използваха официалната си Twitter страница, за да го подкрепят и разяснят ситуацията.

"Стив Харви беше прав - Мис Филипини действително е победителката в категория "Национални костюми" на "Мис Вселена" 2019. Честито!", написаха те.