Четири седмици след премиерата на четвъртия сезон на "Странни неща" вече е ясно, че поредицата не успя да счупи рекорда на "Игра на калмари" и да се превърне в най-успешния телевизионен сезон на стрийминг платформата Netflix, съобщи онлайн изданието на списание "Variety".

Статистиката се прави на базата гледани часове в първите 28 дни от излизането на дадено заглавие.

В крайна сметка четвъртият сезон на американския сериал е бил гледан от абонатите 1,4 милиарда часа в посочения период, а южнокорейската поредица - 1,7 милиарда часа.

Важно е да се отбележи времетраенето на двата сезона. "Игра на калмари" е с обща продължителност от около 8 часа, докато "Странни неща", сезон 4 - около 13 часа. Но петчасовото предимство на научнофантастичния хит на братята Дъфър се оказа недостатъчно, за да изпревари драмата на Хванг Донг-хюк, превърнала се в рекордьор, привличайки вниманието на широката аудитория.

"Странни неща"

Снимка: АР/БТА

С 57,7 милиона гледани часа в периода 25-31 юли четвъртият сезон на "Странни неща" заема второ място в Топ 10 на Netflix, победен за втора поредна седмица от "Девствена река" ("Virgin River"), който е гледан 87,9 милиона часа в първата седмица от излъчването си.

На трето място, само след четири дни на екран, се нарежда "Продължавай да дишаш", който е с участието на Мелиса Барера, предава БТА. Лимитираният сериал, чиято премиера беше на 28 юли, е гледан 48,1 милиона часа в класацията на стрийминг платформата.

"Игра на калмари"

Снимка: АР/БТА