В интервю за подкаста на американския комик Кевин Харт легендарният рапър и продуцент Dr. Dre изненадващо призна, че е отказал да работи с три от най-големите музикални звезди на нашето време - Майкъл Джексън, Принс и Стиви Уондър.

"Имаше момент, в който всеки от тях искаше да работи с мен. Тогава обаче си казах: "Какво, по дяволите, бих могъл да направя за тях?" Та те са моите герои, не бих могъл", откровен е рапърът.

Споделя, че предпочита да продуцира нови артисти, защото те биха могли да бъдат оформени в нещо, което да е неочаквано и вълнуващо за публиката.

Подобна трансформация обаче не би била възможна при такива велики имена като Майкъл, Стиви и Принс, които са артисти с доказан опит.

Снимка: Kevin C. Cox/Getty Images

"През целия си живот работя с нови артисти. Първо, те винаги идват навреме. Когато влязат в стаята, те са като глинена топка, която бих могъл да моделирам и оформя, както аз искам. Това ми харесва да правя. Всички останали, особено моите герои, те идват с предварително начертан план как трябва да се случат нещата. Това не е за мен", казва още музикалният продуцент.

Dr Dre допълва и че в съзнанието си има изграден идеалистичен образ за всеки един от героите си и не желае да го разваля, което е напълно възможно да се случи по време на съвместната им работа в студиото.

Името на Dr. Dre се чува за първи път в музикалните среди, след като през 1986 г. се сформира групата NWA, чийто оригинален състав е от рапърите Arabian Prince, Dr. Dre, Eazy-E, and Ice Cube, with DJ Yella. По-късно към тях се присъединява и MC Ren.

Сред най-известните му протежета са Eminem, 50 Cent, Кендрик Ламар и D.O.C.