Рапърът Дрейк води по номинации за наградите БЕТ (Black Entertainment Television), които по-късно през месеца ще отбележат своята 20-годишнина, съобщават Асошиейтед прес и Контактмюзик.

Дрейк ще се съревновава за отличията в 6 категории, сред които за видео на годината и най-добър хип-хоп изпълнител.

В категориите за най-добро сътрудничество и избор на зрителите Дрейк е номиниран два пъти благодарение на хитовете си "No Guidance'', записан съвместно с Крис Браун, и "Life Is Good" в сътрудничество с рапъра Фючър.

Наградите БЕТ ще бъдат излъчени на живо на 28 юни в мрежите на Viacom и CBS. Шоуто ще бъде изцяло виртуално заради коронавирусната пандемия.

С по пет номинации следват рапърите Меган дъ Стелиън и Роди Рич.

Меган дъ Стелиън е номинирана в категориите за видео на годината, най-добра хип-хоп изпълнителка, най-добро сътрудничество, избор на зрителите и най-добър албум за "Fever".

Сред номинациите на Роди Рич, който спечели първата си награда "Грами" по-рано през годината, са за видео на годината, най-добър нов изпълнител, най-добър хип-хоп изпълнител и албум на годината за "Please Excuse Me for Being Antisocial".

С по четири номинации за наградите БЕТ са Бионсе, Ники Минаж, Крис Браун, Лизо и Да Бейби.

В категорията за най-добър хип-хоп изпълнител Дрейк ще си оспорва отличието с Да Бейби, Роди Рич, Фючър, Лил Бейби и Травис Скот, предава БТА. Претендентките в съответната категория при дамите са Карди Би, Доджа Кет, Лизо, Ники Минаж, Съуити и Меган дъ Стелиън.