На 28 октомври е премиерата на "Дружки" на Били Айкнър (Billy on the Street, "Цар Лъв") и Никълъс Столър ("Да разлаем съседите" и "Прелъстен и изоставен"), съобщават от "Форум филм". По думите им това е първата по рода си, изключително провокативна, но сгряваща сърцето романтична комедия, в която двама гей мъже малко колебливо, но сигурно се запътили към любовта.

Боби Либър е прагматичен и здраво стъпил на земята, популярен блогър, който винаги е разчитал единствено на себе си. Резултатът - Боби не смята, че животът си заслужава да бъде споделян с някой друг и определено не вярва в истинската любов, каквото и да се опитват да му внушат неговите приятели, романтичните песни и филми и светът като цяло.

Арън е красив и добре сложен мъж, който не се свени да се впуска във всевъзможни сексуални и емоционални връзки. Той обаче не се чувства щастлив в корпоративната среда, в която работи и живее, но се страхува да я напусне и да следва мечтите си, защото е прекалено загрижен за мнението на хората около него и най-вече за това на взискателните му родители. Срещата между Боби и Арън е съдбовна.

Животът на двамата се променя към добро завинаги, но дали изначалните недостатъци на техните характери и най-вече страховете, които всеки от тях крие, ще им позволят да "остареят заедно" като семейство?

Снимка: Форум Филм България

Решена в най-добрите традиции на жанра, "Дружки" е интелигентна и вълнуваща романтична комедия за това колко е трудно да намериш друго добро и смислено човешко същество, с което да споделиш живота си. И в случая полът няма никакво значение. Защото при все разликите в приятелствата, сексуалния живот и връзките, любовта все пак си е любов.

В ролите са Били Айкнър, Люк Макфарлън, ТС Мадисън, Моника Реймънд, Гийермо Диас, Гай Бранум, Аманда Беърс.

Снимка: Форум Филм България