Стрийминг платформата "Netflix" подготвя съвместно с "Dream Works" анимационна поредица от света на "Кунг-фу панда", в която главният герой По отново ще говори с гласа на комика и музикант Джак Блек, съобщи "Variety".

В поредицата, озаглавена "Кунг-фу панда: Рицарят-дракон", загадъчна двойка порове е "хвърлила око" на колекция от четири мощни оръжия. По трябва да напусне дома си, за да се впусне в глобално търсене на изкупление и справедливост, в което му партнира странен английски рицар на име Скитащо острие. Заедно тези двама несъвместими воини се впускат в епично приключение, за да намерят първи магическите оръжия и да спасят света от унищожение - и може би дори ще научат едно-две неща един от друг по пътя.

Снимка: Getty Images

Сериалът бележи завръщането на Джак Блек в ролята на По за първи път от шест години, когато на екран излезе анимацията "Кунг-фу панда 3". Комикът озвучаваше героя и в първите два филма от поредицата, които бяха пуснати през 2008 и 2011 г. Общо трите анимационни филма са събрали над 1,8 милиарда долара в световния бокс-офис.

Снимка: Getty Images