Дженифър Кулидж се превърна в звездата на вечерта със своята самоиронична и забавна реч на церемонията по връчване на наградите "Златен глобус". Както някои казват, тя открадна шоуто, пише CNN.

Призовете бяха раздадени за 80-и път в Лос Анджелис.

Кулидж, звездата от поредицата на HBO "Бял лотос", първо се качи на сцената, за да връчи наградата за най-добро изпълнение на актьор в поддържаща роля в телевизионен сериал. Нарочно или неволно тя обърка наградите и каза "Оскар", след което се поправи. 

В един от най-дългите (но най-забавните) преамбюли, преди да даде наградата, Кулидж каза, че се е тревожила да не се "препъне" в думите и да обърка нещо от това, което иска да каже. Спомена, че някой ѝ е предложил да носи Crocs-ове за удобство и да следи аутокюто. 

Embed from Getty Images

По-късно Кулидж се завърна пред публиката, когато спечели "Златен глобус" за най-добро представяне на актриса в поддържаща роля в лимитиран сериал за емблематичната си роля на Таня Макуид в сериала на HBO. HBO, подобно на CNN, е част от същата компания майка, Warner Bros. Discovery.

В своята еднакво емоционална и забавна благодарствена реч, актрисата от "Професия блондинка" не спести да сипе похвали към създателя на "Бял лотос" Майк Уайт, за когото каза, че "ѝ е дал надежда".

Дълги години Кулидж беше известна предимно като "майката на Стифлър" от комедията "Американски пай". Получавала малки роли. Каза, че ако я поканят в следващ "Американски пай", няма да откаже. Там тя съблазняваше съученик на сина си.

Снимка: Getty Images

"Майк Уайт, ти ми даде ново начало. Дори това да е краят, защото ти ме уби, няма значение. Дори и това да е краят, ти промени живота ми по милиони различни начини. Съседите ми вече говорят с мен и подобни неща. Никога не съм бил канена на парти в къщите на хълма, където живея, а сега всички ме канят", обърна се тя към Уайт, докато той плачеше в публиката.

Камерите показаха как в публиката Ф. Мъри Ейбрахам, Брад Пит, Клеър Дейнс и други, се радват на веселата реч на Кулидж. 

"Това е нещо, което всички вие - ако не познавате Майк Уайт, трябва да знаете: той се тревожи за света, тревожи се за хората, тревожи се за приятелите си, които не се справят добре, за животните, той наистина е един от най-великите хора, които някога съм срещала. Майк Уайт, обичам те до смърт!", каза чаровната дама, и сподели със самоирония какви мечти и амбиции е имала да бъде номер едно, но те не са се сбъднали. "Исках да стана и кралица на Монако, но друг стана", пошегува се тя. 

Не е ясно дали победата на Кулидж или нейната реч ѝ донесоха повече аплодисменти във вторник.

Кулидж е родена в Бостън, Масачузетс. Кулидж свири на кларинет от малка, учи в университет в Бостън и в Американската академия за драма. 

Embed from Getty Images

През 1999 г. Кулидж получи големия си пробив в ролята на Джанин Стифлър, или "майката на Стифлър" в "Американски пай". Филмът е боксофис хит и има брутен световен приход от $235,483,004.

Докато учела в колежа, Кулидж искала да стане драматична актриса като Мерил Стрийп, но вместо това става комедийна актриса. В Ню Йорк, Кулидж работи като сервитьорка в ресторант заедно с друга амбициозна актриса, Сандра Бълок.

Embed from Getty Images