Вдъхновен от действителни събития от живота на режисьора и сценарист Саша Джерваси "Моята вечеря с Ерве" разказва за необичайно приятелство, което се заражда по време на една дива нощ в Лос Анджелис. Начинаещият журналист Дани Тейт (Джейми Дорнан) и най-известният актьор джудже в света Ерве Вилшез (Питър Динклидж) се запознават и срещата им има съществена роля за съдбата и на двамата мъже. Вижте трейлъра по-долу.

Питър Динклидж (носител на Еми и Златен глобус за "Игра на тронове" на HBO; партнира си с Ел Фанинг в излезлия тази година "I Think We"re Alone Now" ) влиза в образа на актьора Вилшез, познат от сериала от 70-те години на миналия век "Островът на фантазиите" и от "Джеймс Бонд: Мъжът със златния пистолет". Джейми Дорнан ("Петдесет нюанса сиво", сериала "Падението" и предстоящия да излезе тази година "Робин Худ: Началото") се въплъщава в журналиста Дани Тейт, който е първообраз на Саша Джерваси.

"Никога не съм играл някой, който е живял и дишал, така че е малко потискащо. Играта ми следва реален живот и за подготовката говорих с негови близки и със семейството му. Това добавя емоционална сложност на ролята, каквато досега не съм срещал в професионален план.", споделя Динклидж.

Актьорът от френски произход Ерве Вилшез се самоубива през 1993 година. Въпреки, че е останал в киноиндустрията с ключовата за сериала "Островът на фантазиите" фраза за кацащия самолет, филмът на Джерваси и HBO има амбицията да нарисува истински, живописен портрет на човека Ерве.

В "Моята вечеря с Ерве" ще видим и Мирейл Енос (номинирана за Еми за "Убийството") като дългогодишната приятелка на Ерве - Кати Селф, Хариет Уолтър ("Короната") като редактора на Дани - Фиона Баскин, Уна Чаплин ("Игра на тронове" на HBO) като приятелката на Дани - Кейти Нийлсън, също така Дейвид Стратърн (номиниран за Оскар за "Лека нощ и късмет"), като агента на Вилшез - Марти Ротстайн и Анди Гарсия (номиниран за Оскар за "Кръстникът" 3) като Рикардо Монталбан - екранният партньор на Вилшез в "Островът на фантазиите".

Саша Джерваси (носител на Еми за документалния филм за канданската банда Анвил - "Анвил! Историята на Анвил") е режисьор на филма и съсценарист заедно с Шон Маколи. Българската премиера е тази неделя от 21:00 часа по HBO, като филмът ще е достъпен в онлайн стрийминг платформата HBO GO още от сутринта на същия ден.