Създателят на "Игра на тронове" Джордж Р. Р. Мартин беше принуден да пропусне световната премиера на сериала "Домът на дракона" на НВО, предистория на хитовата телевизионна поредица, след като даде положителен тест за КОВИД-19, предаде ДПА.

Събитието се проведе в Лос Анджелис, уточнява БТА.

Авторът, който е на 73 години, сподели, че бил "стреснат като всеки друг", тъй като е много "предпазлив и консервативен" при спазването на противоепидемичните мерки.

Наскоро Джордж Р. Р. Мартин заедно с част от актьорския състав участва в изложението Комик-Кон в Сан Диего, за да промотира спин-офа на "Игра на тронове".

Описвайки турнето си по Западното крайбрежие във видео, публикувано от хотелската му стая в Лос Анджелис, Мартин казва: "Случи се странно нещо... В първия ден в Лос Анджелис вчера се събудих и дадох положителен тест за КОВИД - бях стреснат като всеки друг. Това означава, разбира се, че не мога да направя повечето от нещата, които планирах тук, в Лос Анджелис".

Писателят споделя също, че за него е мистерия как се е оказал заразен с новия коронавирус, а всички около него са отрицателни. "Но този вирус е хитър, така че ето ме... имал съм и по-лоши настинки."

Джордж Р.Р. Мартин обаче обеща на феновете, че ще възстанови личните си участия в събития, след като приключи карантината. Тогава ще се върне в дома си в Санта Фе, за да продължи работата по дългоочаквания си роман "Ветровете на зимата".

Събитията в "Домът на дракона" се развиват повече от 200 години преди тези в оригиналния сериал.

Продукцията, която е десет серии, е базирана върху книгата "Огън и кръв" от поредицата на писателя Джордж Р. Р. Мартин, съавтор и на сценария. Фокусът й е върху Дом Таргариен, прославен в "Игра на тронове" от Денерис Таргариен и страховитите дракони.

В сериала участват звезди като Мат Смит в ролята на принц Деймон Таргариен, Ема Дарси като принцеса Ренира Таргариен, Оливия Кук като Алисент Хайтауър, Рис Ифанс като Ото Хайтауър, и други.

Излъчването на "Домът на дракона" започва по НВО на 21 август.