През 1994 г. светът се запозна с "Муфаса - Цар Лъв". Един от най-обичаните и вдъхновяващи образи, създавани някога, оставил дълбока следа в киното, популярната култура и сърцата на няколко поколения зрители. През 2019 г., благодарения на последните технологични достижения, Муфаса се завърна на големия екран по-впечатляващ отвсякога с фотореалистичната версия на "Цар Лъв", която, също както своя анимационен първообраз, се превърна в мигновен хит. Този декември с Муфаса: Цар Лъв поемаме на пътешествие далеч отвъд планините и сенките, от другата страна на светлината, за да научим историята на лъва, който без капка благородна кръв се превърна в цар - лъва, който промени живота ни завинаги.

В "Муфаса: Цар Лъв", разсейван от обичайните дяволии на Тимон и Пумба, Рафики разказва легендата за Муфаса на малката Киара - дъщерята на Симба и Нала. Срещаме се с осиротялото лъвче Муфаса, което се чувства изгубено и самотно до момента, в който се запознава с Така - кръвен наследник на кралска линия лъвове. Случайната среща на двамата ражда неочаквано приятелство и дава началото на смело пътешествие, към което се присъединява удивителна група неудачници. Всеки от тях жадува да открие себе си и да разбере какво е предопредели съдбата му, но връзката между нетипичните другари е поставена на изпитание, когато се те се сблъскват със страховит и смъртоносен враг.

С познатата по целия свят песен на Лебо М, първият трейлър на "Муфаса: Цар Лъв" ни отвежда в Лъвските земи и само загатва за невероятното приключение, което ни очаква. Видеото поразява с невероятна и спираща дъха визия, дело на магьосниците по специалните визуални ефекти и анимация, но обещава и силна, вълнуваща история и герои, които ще пленят малки и големи пред екраните тази Коледа, гарант за което е присъствието на носителя на "Оскар" режисьор Бари Дженкинс (Лунна светлина, Ако Бийл стрийт можеше да говори). Готови ли сте? Съдбата ни очаква.

Режисьор на "Муфаса: Цар Лъв" е Бари Дженкинс (Лунна светлина, Ако Бийл стрийт можеше да говори). Сценарист е Джеф Нейтънсън (Хвани ме, ако можеш, Цар Лъв), а продуценти са Адел Романски и Марк Серяк. Оригиналните песни са дело Лин Мануел-Миранда с допълнителна музика и изпълнения на Лебо М. Ролите на английски озвучават Арън Пиер, Кевин Харисън Дж., Джон Кани, Сет Роугън, Били Айкнър, Доналд Глоувър, Мадс Микелсен, Танди Нютън, Бионсе Ноус-Картър с дебют на Блу Айви Картър.

Съдбата ни очаква с Муфаса: Цар Лъв от 20 декември само в кината 3D, 4DX и IMAX 3D - дублиран и субтитриран.