Третият сезон на шоуто "Американска криминална история" ще бъде посветен на президента Бил Клинтън и аферата му със стажантката Моника Люински.

Самата Люински е един от продуцентите на предстоящия сезон.

Вижте снимки на Моника и Бил >>

Бийни Фледстийн ще се превъплъти в ролята на Люински, Сара Полсън в Линда Трип и Аналий Ашфорд - в Пола Джоунс. Сезонът ще бъде базиран на книгата на Джефри Тубин "Огромна концпирация: Истинската история на секс скандала, който почти свали президент".

Третият сезон на продукцията ще започне през февруари, а премиерата е обявена за 27 септември 2020 г. Това бе обявено на пресконференция на асоциацията на телевизионните критици.

"Американска криминална история" се превърна в крайъгълен камък в културно отношение, като предоставя контекст за вникване в истории като процеса на О. Джей. Симпсън и убийството на Джани Версаче.

"Поредицата изследва отново най-сложните и поляризирани истории в съвременната история по начин, който e уместен, нюансиран и развлекателен. "Импийчмънт: Амeриканска криминална история" ще изследва пренебрегваните усещания на жените, които са били забъркани в скандала и политическата война, спускаща дългата си сянка над президентската администрация на Клинтън", казва Джон Ландграф, ръководител на FX Networks и FX Productions.

През 2017 г. бе обявено, че третият сезон ще бъде посветен на импийчмънта на Клинтън. Първият сезон бе за процеса на О. Джей. Симпсън, а вторият за смъртта на Джани Версаче. Първият получи 22 номинации за "Еми" и спечели 9 статуетки. Вторият получи 19 номинации и си тръгна със 7.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Скандалът по аферата "Люински" избухва през януари 1998 г. Президентът Клинтън отрича да е имал сексуални отношения с бившата стажантка в Белия дом Моника Люински. За аферата им обаче се разбира, тъй като самата тя разказва историята на своя колежка в Пентагона, която я записва. Моника подписва клетвена декларация, с която отрича всякакви взаимоотношения с президента.

На 17 август същата година Клинтън все пак признава пред съдебни заседатели, че е имал "непристойни физически взаимоотношения" с Моника Люински. Внесено е предложение за импийчмънт, което е отхвърлено от Сената с 55 срещу 45 гласа.