Елина Кешишева, която снима звезди. И, да, нейното име стои зад рекламната кампания на новата колекция на Dior. Талантът й е признат и от световни списания като модната библия Vogue.


И докато през 90-те дефилира като един от най-успешните модели в България, днес животът й тече на бързи обороти в Париж, а тя е от другата страна на фотоапарата.

Пред обектива й са заставали много известни личности, сред които Ейми Уайнхаус, Фарел Уилямс, Жулиет Бинош.

"С Ейми Уайнхаус беше интересно изживяване. Тя беше много срамежлива, затворена. Имаше много желание да прави нещата. Беше впечатлена от нещата, които се снимаха. И така през деня. Същата вечер я гледах на концерт и този срамежлив човек го нямаше изобщо. Направи невероятно шоу. Когато почина баща й, тя се свърза с мен за една снимка на баща й, за книгата й за него. Дадох й снимката, разбира се, и така остана и един тъжен спомен", разкри пред Нова тв Елина.

"Това е вторият проект, който правя с Dior. Мина прекрасно. Направихме страхотни снимки. Трудно е да се работи в такива обстоятелства, защото всички сме с маски. Имаше хора, които ни наблюдаваха да си носим маските. Дезинфекция на ръцете. Имаше максимално предпазване за хората, които работихме", споделя още тя.

Елина е снимала и младата актриса Аня Тейлър Джой (The Queen's Gambit), но не я е познавала преди това.

"Свързаха се с мен, за да й снимам портфоолио. За да стигнеш до актрисата, трябва да минеш през агента й, защото той филтрира всичко. Много е трудно да имаш персонални впечатления от човек, който е предпазван от агента си. Младото поколение актьори са по свити, по-затворени", сподели още Кешишева.