Рок, любов и сълзи съпътстваха премиерната прожекция на кинофестивала в Кан на филма "Рокетмен", посветен на живота и кариерата на легендарния британски поп певец сър Елтън Джон.

Вижте снимки >>

72-годишният изпълнител присъства на прожекцията, придружен от съпруга си Дейвид Фърниш. Двойката е сред продуцентите на филма, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Аплодиран бурно на крака, певецът не успя да скрие сълзите си зад екстравагантните очила със сърцевидна форма. Изпълнителят на главната роля Тарън Еджъртън и режисьорът Декстър Флечър също трудно сдържаха емоциите си.

Сред звездите, присъствали на премиерната прожекция, бяха Джулиан Мур, Приянка Чопра, Ева Лонгория, Шайлийн Удли, Дита фон Тийз.

Въпреки че филмът "Рокетмен" не е включен в основната конкурсна програма на кинофестивала в Кан, прожекцията му беше сред най-очакваните събития на проявата.

Сакото на сър Елтън Джон

Снимка: БТА

Режисираната от Декстър Флечър биографична продукция проследява сложните семейни отношения на Елтън Джон, роден Реджиналд Дуайт, с безчувствен баща и строга майка, ранна "токсична" връзка, допринесла бъдещата звезда да се потопи в света на дрогата и алкохола, първите му опити и стъпки в музикалния бизнес, плодотворното му приятелство и сътрудничество с текстописеца Бърни Топин, "експлозията" му на музикалната сцена в САЩ.

Топин също присъства на премиерната прожекция на "Рокетмен".

Декстър Флечър пое режисьорските задължения на уволнения Брайън Сингър на друга музикална биографична продукция, "Бохемска рапсодия", посветена на Фреди Меркюри и "Куин", припомня Асошиейтед прес. Филмът реализира впечатляващите 903 милиона долара в международния бокс-офис - небивал успех за музикална продукция, който от "Парамаунт пикчърс" се надяват да повторят с "Рокетмен".