Един от най-добрите диджеи в света Fedde Le Grand и клуб "Ялта" обединяват усилията си, за да създадат ексклузивно шоу в една от най-емблематичните сгради у нас - Национален дворец на културата.

Виновникът за хитовия сингъл "Put Your Hands Up For Detroit" ще се качи на специално изградена сцена в "Мраморно фоайе" на НДК на 22 декември за едно неповторимо коледно издание на Solar.

"От клуб "Ялта" винаги успяват да ме изненадат с нестандартните си идеи и локации за партита. Изпратиха ми снимки на вашия дворец на културата и когато попитах дали залите са подходящи, те отговориха: "Партито няма да е в зала. Имаме интересна концепция за централното фоайе." Веднага се съгласих да го направим заедно. Очаквайте много изненади през цялата нощ, защото идвам с приятели, за да отпразнуваме заедно края на една прекрасна година!", заяви Fedde Le Grand.

Безспорен пионер на електрониката, той е считан за една от най-определящите фигури в света на хаус музиката. В последното десетилетие Fedde е един от топ 30 на най-влиятелните диджеи според престижната класация на DJ Mag Top 100. Награден е с безброй награди, а проектите му включват ремикси за звезди като Coldplay, Мадона, Моби, Роби Уилямс, Fatboy Slim и много други.

Когато става въпрос за соловите проекти на Fedde, "Put Your Hands Up For Detroit" привлича вниманието на целия свят, но парчета като "The Creeps", "Let Me Think About It", "3 Minutes To Explain", "Back & Forth", "Control Room" и "Sparks (Turn Off Your Mind)" потвърждават, че той е един от най-разнообразните артисти на денс сцената. През 2018 година, холандецът не спира да твори, добавяйки парчета като "Scream Out Loud", "You Lift Me Up", "Flex" и "Monsta" към впечатляващото си резюме.

На сцената на Solar Christmas през годините са се казчвали имена, като Maceo Plex, Armin Van Buuren, Mark Knight, Victor Calderone и много други легенди на електронната сцена. Поради естеството на избраната локация, билетите са с ограничено количество. Може да ги намерите от този петък в мрежата на Eventim и клуб "Ялта" на цена от 50 лева.